Historie

Het verhaal is als van zovele andere zonen. De vader van Gerriet Zielstra is vleeshouwer en bracht zijn zoon de liefde voor het vak bij. Na op 17-jarige leeftijd aan de slag te zijn gegaan als leerling bij Slagerij Bulthuis in Groningen, begon Gerriet in 1979 aan de opleiding tot slager bij het Slagers Vak Onderwijs (SVO) aan de streekschool in Groningen. Vier tot vijf dagen werken, één dag naar school, en in 1985 behaalde hij zijn slagersdiploma.

 

 

Op dat moment waren de enige ontmoetingen tussen Zielstra en het dorp Vries de sporadische ontmoetingen tussen zijn elftallen bij GRC, de club waar hij voetbalde met de gebroeders Erwin en Ronald Koeman, en de plaatselijke trots van Vries: VAKO. In de competitie speelden de ploegen nooit tegen elkaar; af en toe op een toernooi of voor de KNVB-beker, dat was het.

Zijn leermeester Dick Bulthuis was een voortreffelijke opleider. Slager en leerling konden het zeer goed met elkaar vinden. De voetbalsport – Gerriet haalde bij GRC het eerste elftal – bracht de jonge slager echter in loyaliteitsproblemen. Bij de club misten ze af en toe hun robuuste voorstopper als hij weer eens een ongelukje met de scherpe slagersmessen had gehad. Bij de slagerij ergerde het zijn leermeester dat Gerriet zich om de haverklap op maandag meldde met een opgezwollen enkel, knie, of bovenbeen en daardoor niet de hele dag kon staan.

oude_foto_2526

 

Gerriet moest kiezen en stopte met voetballen. Sterker, Gerriet Zielstra nam de zaak van zijn leermeester over en handelt tot op de dag van vandaag als slager in de geest van Dick Bulthuis. De klant staat centraal, de kwaliteit en de service rond hoogwaardige vleesproducten zijn de grote peilers onder zijn slagerswerk. Dat is altijd zo gebleven; in de periode dat Gerriet de slagerij onderbracht in zijn Spar-levensmiddelenbedrijf en ook nu in het mooie Vries.

Op de plaats waar ooit Slagerij Snijder een vaste plek in de samenleving van Vries verwierf, aan de Nieuwe Rijksweg, heeft Gerriet Zielstra zijn nieuwe uitdaging gevonden. De waardering van zijn klanten had hij al, in Groningen én in Vries, maar in 2012 volgde met de eerste plaats in de Droge Worst Test van het Dagblad van het Noorden ook officieel de erkenning.

In een omgeving waar hij zich op zijn gemak voelt, tracht slager Gerriet Zielstra, voortbouwend op de goede naam van zijn voorganger, nieuwe piketpaaltjes te plaatsen, het bedrijf te moderniseren. Samen met zijn kinderen en het personeel, iedere dag opnieuw. Kwaliteit staat daarbij, voorop bij Slager Zielstra, precies zoals Dick Bulthuis het Gerriet leerde.

 

Slager Zielstra

Nieuwe Rijksweg 13
9481 AN Vries
Bel ons op : 0592 542298

Heeft u klachten of problemen met uw vlees dan lossen wij dit graag voor u op.

Gerriet Zielstra

Openingstijden

Maandaggesloten
Dinsdag08:30 - 18:00
Woensdag08:30 - 18:00
Donderdag08:30 - 18:00
Vrijdag08:30 - 18:00
Zaterdag08:00 - 15:00
Zondaggesloten
Kwaliteits gegarandeerd
Realisatie: Custom Website